Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Dalane kulturfestival: Anna frå Knudaheiå

23. mars 2023 kl. 18:00 - 19:00

Anna frå Knudaheiå er inspirert av Arne Garborg sin Haugtussa. I forestillinga møtar me Anna som er frå Knudaheio.Anna er ei sprudlande og underfundig jente. Ho elskar Arne Garborg sine tekstar, særskilt Haugtussa. Ho drøymer om at Garborg skal ”oppdaga” henne når han er på Knudaheiå og ta ho med til Kristiania – slik at ho kan få vera songerinne på heiltid.

Anna frå Knudaheio blir spelt og sunge av Ann-Kristin Sørvåg. Ho syng og deklamerar utdrag frå Arne Garborg sin Haugtussa. Det er også ho sjølve som har skrive manuset. I forestillinga «Anna frå Knudaheiå» blir bl.a både E.Grieg sine Haugtussa sanger og folkesongane som «Det stig av hav»; «Småspurven gjeng i tunet» og «Å Nei, for himmel rein og klår å høyra».

Klaver: John Gunnar Akerø

Regissør: Espen Hana

Manus Idè og opplegg: Ann-Kristin Sørvåg

Ann-Kristin Sørvåg er ei klassisk skolert songar og ho har hatt ei rekke oppdrag innan opera, romanse- og kyrkjemusikk i Tyskland, Noreg og Sverige. Ho var nettopp aktuell med Kurt Weill på jærsk og Soga om Skjærpeplogen. En tysk Cabaèret forestilling kor songtekstane hadde blitt oversatt til jærsk samtidig som soga om Skjærpeplogen blei fortalt.

Inngang 100 kr / Kjøp gjerne billetter på forhånd her: Egersund kulturhus

Detaljer

Dato:
23. mars 2023
Tid
18:00 - 19:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/dalanekulturfestival

Arrangør

Dalane Kulturfestival
Vis Arrangør nettside

Sted

Soknatun
Gamleveien 20
HAUGE I DALANE, 4380
+ Google-kart