Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Trollfestivalen: Skumringsladet – Historien bak historien

10. juni 2022 kl. 20:00 - 23:30

Denne kvelden er første post på programmet under historiens første Trollfestival i Sokndal. For mer info om festivalen og detaljert program; se nedenfor!

Store deler av spillefilmen ”Skumringslandet” (15+) fra 2014 ble spilt inn i Sokndal og mange i bygda var involvert på ulike vis. Men ikke så mange kjenner ”historien bak historien” og hva som førte til at den ferdige filmen ble som den ble. Etter filmvisningen, vil vi få møte regissør Paul M. Lundø, co-manus Ronnie M. A. G. Larsen og klipper Magne Østby. De vil vise oss klipp som aldri har blitt vist før og fortelle oss mer om historien de prøvde å lage versus filmen vi endte opp med.

I forkant av filmvisningen vil Lundø utdype temaet trolldom og mystikk og vise oss hvordan disse temaene har preget menneskers forhold til naturen og det underjordiske opp gjennom tidene. Dette var en del av researchen han gjorde under manusarbeidet til filmen Skumringslandet. Filmens sjanger er drama/eventyr/spenning.

Arrangør: Trollfestivalen

Medarrangører: Konsertklanen, Dvale Film og Filmfolket

Dørene åpner: 19.40 / Billettpris: 200 kr + bill.avg.  Billettsalg: Skumringslandet – Historien bak historien

Aldersgrense: 15 år

Program:

19:40  Dørene åpner

20:00  Åpning av Jarle A. Landmark

20:05  Foredrag om trolldom av Paul M. Lundø

20:25  Visning av Skumringslandet

21:50  Samtale – Historien bak historien og bortklipte scener

Medvirkende: regissør Paul M. Lundø, co-manus Ronnie M. A. G. Larsen & klipper Magne Østby

23:00 / 23:30  Arrangement ferdig

 

Trollfestivalen i Sokndal:

Trollfestivalen er en ny tverrfaglig kulturfestival i Sokndal og er et samarbeidsprosjekt mellom bl.a. Dvale film, Filmfolket, Konsertklanen, Sokndal kino, Ninja Teatergruppe fra Flekkefjord, Velferden -Sokndals Scene for Samtidskunst og sist, men ikke minst, alle de tre barnehagene i Sokndal.

Temaene trolldom og mystikk går som en rød tråd gjennom hele helga, forankret i lokal historie og gammel folketro. Festivalen blir en salig blanding av filmvisning (Skumringslandet) og bortklipte scener, samtale om hvordan filmen ble til, foredrag om troll og trolldom, performance, konserter, interaktivt teater for barn, barnesangkor (6-åringene fra barnehagene) og Bare Egil og Aslags Enda Mer Superpopulære Barneshow.

Arrangementene foregår helga 10.–12.06.22. Fredagen blir i Sokndal kino (15+) og søndagen blir en barne- og familiedag i Blåfjell; delvis inne i den store gruva og delvis utenfor gruveåpningen.

Blåfjell gruver er en av de store severdighetene i Sokndal og har i lang tid vært stengt grunnet manglende rensking. I 2020 ble imidlertid fjellveggen og den største gruva rensket og er dermed tilgjengelig for publikum igjen. Det er derfor ekstra stas å kunne invitere både barn og voksne til en innholdsrik trollfestival i Blåfjell. Vi ønsker å sette et nytt fokus på Blåfjell, både som fritidsarena og som en spektakulær og unik arena for kulturarrangement.

Vi gleder oss masse og håper at du kommer!

Sted

Sokndal kino
Gamleveien 20
Hauge I Dalane, 4380 Norge
+ Google-kart
Telefon
51470641
Vis Sted nettside